Інсулінове навантаження при діабеті

Сьогодні пропонуємо вам трохи практичних знань про глікемічний індекс продуктів, інсулінове навантаження та розуміння того, що не тільки вуглеводи збільшують рівень глюкози в крові. Ще багато іншого цікавого. Про все це розповість лікар-ендокринолог – Гавриленко Вероніка.
А також декілька швидких та корисних рецептів від лікаря, які застережуть від гіпоглікемії!
Поділитися на facebook
Поділитися на telegram
Поділитися на linkedin
Поділитися на email
Поділитися на print
Відтворити відео

Печені яблука з сиром та горішками

Інгредієнти:

  • Яблуко зелене – 2 шт.
  • Творог (9,5%) – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 10 г
  • Грецькі горіхи – 8 г

Харчова та енергетична цінність на 1 запечене яблуко:

183 кКал/ 750 кДж

Білки – 8,1 г

Жири – 8 г

Вуглеводи – 18,2 г

***

1,5 ХО

Творожно вівсяне печиво

Інгредієнти:

  • Творог (9,5%) – 50 г
  • Вівсяні пластівці – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 10 г
  • Грецькі горіхи – 8 г

Харчова та енергетична цінність на 1 печиво:

190 кКал/ 779 кДж

Білки – 9 г

Жири – 7 г

Вуглеводи – 24 г

***

2 ХО

UKR.DIA.01.07.2020