Кориця допомагає контролювати глюкозу

За результатами досліджень, опублікованих у журналі Ендокринологічного товариства США, кориця стабілізує рівень цукру в крові1
Поділитися на facebook
Поділитися на telegram
Поділитися на linkedin
Поділитися на email
Поділитися на print

Станом на липень 2019, приблизно у 352 мільйонів людей у світі зафіксовано предіабет2 — стан, коли рівень цукру в крові перевищує норму, але ще недостатньо високий, аби діагностувати діабет 2-го типу. І кількість людей з предіабетом з часом невпинно зростає. Саме з представниками цієї групи ризику впродовж 12 тижнів працювали дослідники із Діабетичного центру Джосліна у Бостоні (США).3

Тричі на день добровольцям з предіабетом давали або капсулу з 500 мг кориці, або плацебо. Виявилось, що в учасників, які отримували прянощі, знизився рівень глюкози натщесерце, а також покращилась толерантність організму до їжі, що містить вуглеводи. Тепер науковці планують з’ясувати, чи спроможна кориця загальмувати прогрес хвороби у людей, що вже мають діабет 2-го типу.

UKR.DIA.MCM.17.08.2020.1