Національне дослідження¹, що проводилося у Данії, охопило 1 193 891 малюків, які народились з 1996 по 2015 роки. З них 13 588 з’явились у жінок з діабетом 1-го типу, 7 299 — у жінок, що мали діабет 2-го типу до вагітності, 19 980 — у жінок, які захворіли на діабет під час вагітності. Всі інші діти не зазнали впливу діабету до народження.
Спостереження за кожним з учасником велися до виявлення розладу харчової поведінки, шостого дня народження, смерті, еміграції або до 31 грудня 2016 року — в залежності від того, що сталося першим. За результатами, у нащадків матерів з діабетом ймовірність появи харчових розладів до 6 років підвищується на 64%. Цей ризик стає ще вищим, якщо у матерів були ускладнення, пов’язані із діабетом.