Овочі та фрукти можуть вдвічі зменшити ризик діабету

Раціон, багатий на фрукти та овочі, здатен знизити ризик розвитку діабету 2-го типу на 50%, – запевняє нове дослідження, результати якого опублікував Британський медичний журнал1
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print

Міжнародна група вчених проаналізувала зразки крові майже 10 000 добровольців з діабетом 2-го типу та понад 13 000 здорових людей на вміст вітаміну С та каротиноїдів — рослинних пігментів, які надають фруктам та овочам яскравого кольору. Таким чином вони з’ясували об’єм споживання свіжих рослинних продуктів у кожної конкретної особи.

В результаті науковці дійшли висновку, що учасники, які споживали найбільше фруктів та овочів, вдвічі менше ризикували захворіти на діабет 2-го типу, порівнюючи з тими, хто майже виключив рослинну їжу зі свого раціону.

“Хоча про переваги овочів та фруктів відомо впродовж десятиліть, раніше не було впевненості щодо їх ролі у запобіганні діабету, — пояснює керівник проекту, професорка Кембриджського університету Ніта Форугі. — Наше дослідження демонструє, що навіть незначне збільшення свіжих рослинних продуктів у меню знижує вірогідність розвитку цієї хвороби”.1

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print

Останні новини

ПІДПИСКА

Підсумки тижня

7 днів – в одному повідомленні
Пояснюємо, що нового у світі діабету

Історії успіху

Реальні історії життя людей з діабетом

Вибір редакції

Цікаві факти, події, огляди. Розповідаємо просто про складне

Останні новини

Світові новини щодо цукрового діабету

Приєднуйтесь до нас!

7 днів – в одному повідомленні
Пояснюємо, що нового у світі діабету

Історії успіху

Реальні історії життя людей з діабетом

Вибір редакції

Цікаві факти, події, огляди. Розповідаємо просто про складне