За результатами дослідження британських вчених, опублікованого¹ у журналі Nature Food, зморшкуватий горошок містить менше вуглеводів і більше стійкого крохмалю, аніж гладенький. Організму потрібно більше часу, аби розщепити крохмаль. В результаті знижується ймовірність стрибків глюкози у крові, які є фактором розвитку діабету 2-го типу.
Вчені виявили, що позитивний ефект справляє і споживання муки, виробленої з такого гороху. “Під час переробки гороху в муку руйнується структура продукту. Але навіть за таких змін зберігається вплив на рівень глюкози, — пояснила провідна авторка роботи Катерина Петропулу із Імперського коледжу Лондона. — Це дуже важливо, адже горохову муку можна використовувати для виробництва низки продуктів харчування”.²