Пошук
Close this search box.

«Супергорох» зі зморшками знижує ризик діабету

Природна мутація зеленого горошку, яка призводить до появи зморшок на поверхні, робить цей продукт більш корисним, допомагаючи уникнути перепадів рівня цукру у крові
peas
Table of Contents

За результатами дослідження британських вчених, опублікованого¹ у журналі Nature Food, зморшкуватий горошок містить менше вуглеводів і більше стійкого крохмалю, аніж гладенький. Організму потрібно більше часу, аби розщепити крохмаль. В результаті знижується ймовірність стрибків глюкози у крові, які є фактором розвитку діабету 2-го типу.

Вчені виявили, що позитивний ефект справляє і споживання муки, виробленої з такого гороху. “Під час переробки гороху в муку руйнується структура продукту. Але навіть за таких змін зберігається вплив на рівень глюкози,  — пояснила провідна авторка роботи Катерина Петропулу із Імперського коледжу Лондона.  — Це дуже важливо, адже горохову муку можна використовувати для виробництва низки продуктів харчування”.²

UA24CD00057