«Супергорох» зі зморшками знижує ризик діабету

Природна мутація зеленого горошку, яка призводить до появи зморшок на поверхні, робить цей продукт більш корисним, допомагаючи уникнути перепадів рівня цукру у крові
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print
peas
peas
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print

За результатами дослідження британських вчених, опублікованого¹ у журналі Nature Food, зморшкуватий горошок містить менше вуглеводів і більше стійкого крохмалю, аніж гладенький. Організму потрібно більше часу, аби розщепити крохмаль. В результаті знижується ймовірність стрибків глюкози у крові, які є фактором розвитку діабету 2-го типу.

Вчені виявили, що позитивний ефект справляє і споживання муки, виробленої з такого гороху. “Під час переробки гороху в муку руйнується структура продукту. Але навіть за таких змін зберігається вплив на рівень глюкози,  — пояснила провідна авторка роботи Катерина Петропулу із Імперського коледжу Лондона.  — Це дуже важливо, адже горохову муку можна використовувати для виробництва низки продуктів харчування”.²

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на skype
Поділитися на email
Поділитися на print

Останні новини

ПІДПИСКА

Підсумки тижня

7 днів – в одному повідомленні
Пояснюємо, що нового у світі діабету

Історії успіху

Реальні історії життя людей з діабетом

Вибір редакції

Цікаві факти, події, огляди. Розповідаємо просто про складне

Останні новини

Світові новини щодо цукрового діабету

Приєднуйтесь до нас!

7 днів – в одному повідомленні
Пояснюємо, що нового у світі діабету

Історії успіху

Реальні історії життя людей з діабетом

Вибір редакції

Цікаві факти, події, огляди. Розповідаємо просто про складне

Копіювання вімкнено | Копирование отключено