«Супергорох» зі зморшками знижує ризик діабету

Природна мутація зеленого горошку, яка призводить до появи зморшок на поверхні, робить цей продукт більш корисним, допомагаючи уникнути перепадів рівня цукру у крові
peas
Table of Contents

За результатами дослідження британських вчених, опублікованого¹ у журналі Nature Food, зморшкуватий горошок містить менше вуглеводів і більше стійкого крохмалю, аніж гладенький. Організму потрібно більше часу, аби розщепити крохмаль. В результаті знижується ймовірність стрибків глюкози у крові, які є фактором розвитку діабету 2-го типу.

Вчені виявили, що позитивний ефект справляє і споживання муки, виробленої з такого гороху. “Під час переробки гороху в муку руйнується структура продукту. Але навіть за таких змін зберігається вплив на рівень глюкози,  — пояснила провідна авторка роботи Катерина Петропулу із Імперського коледжу Лондона.  — Це дуже важливо, адже горохову муку можна використовувати для виробництва низки продуктів харчування”.²

UA24CD00057